Sådan bager du brunsvigeren
Følg disse steps i opskriften for at bage Fyns (måske) bedste brunsviger. Start ud med at lave kagecremen, rør derefter dejen sammen og gør den klar til ovn, og til sidst laver du remoncen og bager det sammen i ovnen.
Kagecreme
- Kog mælken op i en gryde
- Pisk resten af ingredienserne sammen i en anden gryde.
- Rør forsigtigt den kogende mælk i massen, mens der røres.
- Giv hele blandingen et let opkog, mens der piskes kraftigt med et piskeris
Dejen
- Kom alle ingredienserne (undtagen smør) i en røremaskine, og rør ved høj hastighed til dejen er fin og smidig (ca. 5 minutter).
- Kom derefter kolde smørterninger i lidt ad gangen , og rør til smørret er blandet jævnt ind i dejen.
- Kom herefter dejen i en bradepande (ca. 30-40 cm), og prik "lommer" i dejen med fingrene.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluftovn.
Remonce
- Rør smør farin og sirup luftigt på en røremaskine. Tilsæt kagecremen, og pisk det luftigt.
- Fordel remoncen på dejen, og bag brunsvigeren i 10-12 minutter.
- Lad brunsvigeren køle ned i 30 minutter ved stuetemperatur.
Servering
Herefter er brunsvigeren klar til servering. Vi anbefaler, at I spiser brunsvigeren som nybagt eller inden for 1-3 timer.