Sådan laver du hyldeblomstsaften
Følg disse steps i opskriften for at lave en frisk og læskende hyldeblomstsaft. Hos Gl. Vindinge går vi op i at lave en autentisk gammeldags hyldeblomstsaft med udgangspunkt i friskplukkede hyldeblomstklaser fra have eller naturlige omgivelser.
Fremgangsmåde
- Skyl forsigtigt hyldeblomstklaserne i koldt vand, og lad dem dryppe af.
- Kom vandet i en gryde, tilsæt sukker og vinsyre, og lad det koge op.
- Riv citronskallen, og pres citronsaften ud i stor luftæt beholder, og tilsæt hyldeblomstklaserne.
- Høld derefter den kogte væde i beholderen, og bland godt.
- Lad det køle af, sæt låg på, og opbevar det i køleskab i 7 dage.
- Si saften og hæld på rengjort flaske eller glas.
Servering
- Hæld saften op i glas eller en karaffel
- Bland med vand i forholdet 1:4 med masser af is i glasset.