Hyldeblomstsaft

Få Gl. Vindinges opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft lavet på friskplukkede hyldeblomstklaser.

Sådan laver du hyldeblomstsaften

Følg disse steps i opskriften for at lave en frisk og læskende hyldeblomstsaft. Hos Gl. Vindinge går vi op i at lave en autentisk gammeldags hyldeblomstsaft med udgangspunkt i friskplukkede hyldeblomstklaser fra have eller naturlige omgivelser. 

Fremgangsmåde

  1. Skyl forsigtigt hyldeblomstklaserne i koldt vand, og lad dem dryppe af.
  2. Kom vandet i en gryde, tilsæt sukker og vinsyre, og lad det koge op.
  3. Riv citronskallen, og pres citronsaften ud i stor luftæt beholder, og tilsæt hyldeblomstklaserne.
  4. Høld derefter den kogte væde i beholderen, og bland godt.
  5. Lad det køle af, sæt låg på, og opbevar det i køleskab i 7 dage.
  6. Si saften og hæld på rengjort flaske eller glas.

Servering

  1. Hæld saften op i glas eller en karaffel
  2. Bland med vand i forholdet 1:4 med masser af is i glasset.

Se flere opskrifter