Sådan laver du leverpostej
Følg disse steps i opskriften for at lave en lun og lækker hjemmelavet leverpostej. Denne opskrift er baseret på fløde som giver en lækker rund smag.
Fremgangsmåde
- Løg, lever og spæk skæres ud i mindre stykker der passer til kødhakkeren.
- Kom derefter skiftevis lever og spæk igennem kødhakkeren.
- Blend løg, mælk og fløde til en fin jævn blanding.
- Kom levermassen og salt i en foodprocessor og blend til en homogen masse.
- Pisk æggeblomme og det hele æg, og tilsæt ægget lidt efter lidt til levermassen.
- Når ægget er jævnt fordelt tilsættes løgblandingen og blendes godt.
- Kom efterfølgende hele massen op i en skål og sigt mel imens du vender det med en dejskraber.
- Fordel levermassen i passende bageforme (evt. aluminiumsforme).
- Forvarm ovnen til 160 grader (top- og bundvarme).
- Kom vand i en dyb bradepande og bag postejen i vandbaddet i 50 minutter.
Servering
Så er leverpostejen klar til servering. Den er bedst når den er nybagt og lige kommet ud af ovnen. Pynt evt. med bacon og svampe og server med lækkert hjemmebagt rugbrød.