Sådan bager du rugbrød
Følg disse steps for at bage dit eget hjemmelavede rugbrød. Denne opskrift på rugbrød er baseret på maltmel og kerner, som du kan benytte efter eget ønske.
Fremgangsmåde
- Kom kernerne (du kan f.eks. bruge solsikkekerner, rugkerner, 5-kornsblanding eller lignende) og resten af ingredienserne i en røremaskine, og rør i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 150 grader med damp. Har man ikke damp-funktion i sin ovn, kan man tage en dyb bradepande og fylde med vand og sætte ind på nederste rille i ovnen og bage brødene ved 150 grader med top- og bundvarme i stedet.
- Fordel blandingen i tre 1,5 liters forme, der er smurt med neutral olie eller smær.
- Bag rugbrødende i ca. 60 minutter, indtil brødende har en kernetemperatur på 96 grader.
Servering
- Når rugbrødene har bagt, skal de først afkøle på en rist ved stuetemperatur
- Herefter er rugbrødene klar til servering