• Bæredygtighed

Tiltræk arbejdskraft

Millennials, eller personer født mellem 1981 og 1996, udgør i dag den største generation på arbejdsmarkedet. Millennials prioriterer bæredygtig udvikling meget højt herunder ligestilling, klima, fred, retfærdighed, lighed og afskaffelse af fattigdom.

20-35-ÅRIGE PRIORITERER

40% prioriterer en arbejdsplads, der har et godt ry og agerer etisk korrekt.

35% prioriterer en arbejdsplads, der tager et socialt ansvar.

25% prioriterer en arbejdsplads, der gør en forskel for klima og miljø.

I en spørgeundersøgelse, som YouGov har lavet for DI, er danskere i alderen 20 til 36 år blevet bedt om tage stilling til, hvilke af ti parametre de prioriterer højest, når de skal vælge ny arbejdsplads. At have et godt ry og opføre sig etisk korrekt vægtes højest. Derudover vægter de unge socialt ansvar, indsats på klima- og miljøområdet samt virksomheder med en visionær ledelse højt, når de søger arbejde.

Disse resultater resonerer med den seneste globale Millennial Survey udarbejdet af Deloitte, der viser, at 46 pct. af højtuddannede Millennials ønsker at gøre en positiv forskel i samfundet. Ligeledes viser undersøgelsen, at størstedelen af de adspurgte ser klimaforandringerne og miljøudfordringerne som vor tids største udfordring, mens næst flest ser ulighed i indkomst som den største udfordring.

Danmark er kendt verden over for at gå forrest på det grønne og sociale område, og en DI-virksomhedsundersøgelse viser, at ni ud af ti danske virksomheder har introduceret bæredygtighedstiltag i varierende grad.

Da verdensmålene repræsenterer de værdier, som Millennial-generationen leder efter hos en fremtidig arbejdsgiver, er Danmark og danske virksomheder godt stillet i jagten på de unge talenter fra både ind- og udland. Der er derfor et stort potentiale i at benytte verdensmålene som løftestang, når virksomheder skal tiltrække talentfulde medarbejdere.

Samtidig bør virksomheder have for øje, at til denne målgruppe er sociale medier ofte den bedste måde at kommunikere deres indsats for at integrere bæredygtighed i kerneforretningen.

Erhvervslivet skal genopbygge tilliden til de unge

Læs mere

Unge vil have ledere med holdninger – og handling bag ordene

Læs mere
De virksomheder, der ikke aflæser de her signaler, får svært ved at fastholde og tiltrække dygtige medarbejdere i fremtiden Anders Dons, Nordisk CEO, Deloitte

Brug din virksomheds formål til at tiltrække unge talenter

Læs mere

8 Characteristics Of Millennials That Support Sustainable Development Goals

Læs mere